Roadtrip till Örebro med hotell och slottsvandring

Hotell Örebro

Igår kom jag hem efter en fantastisk långhelg i Örebro med några vänner. Vi har en kompis som precis flyttat dit på grund av jobb och vi hade lovat att komma och hälsa på honom. Vi skämtade rätt rejält om staden när vi satt i bilen ner, hur vi tyckte synd om honom som blev tvungen att bo i en sådan gnällig håla, men tji fick vi ignoranta Stockholmare. Det visade sig vara en superhärlig stad med mycket att göra.

Som arkitekt blev jag väldigt imponerad av de historiska byggnaderna och fina bevarade arkitektur i staden. Fina gator, små inredningsbutiker och parker. Vi besökte Örebro slott och fick en guidad tur runt hela. Vi är lite nördiga i gänget när det kommer till historia och arkitektur så vi bara njöt och tog in all information som gick att få tag på.

Vi bodde på hotell då vi inte fick plats i min kompis lägenhet, men det var bara kul. Det är inte alltid man bor på hotell, i alla fall inte så fint som det här, så vi passade på att ta vara på allt man kunde göra där. Vi hade långa bruncher, hängde på spa-avdelningen och tog oss till Gustavsvik Upplevelsebad som de rekommenderade oss att göra om vi ville bada. Det var en rätt fin restaurang också så, då vi hade ”all inclusive” passade vi på att käka och förfesta lite även där innan vi drog vidare ut i Örebronatten.

Örebro har ett universitet i staden vilket gör att det finns ganska mycket rörelse på kvällarna. I alla fall om man vet vart man ska gå. Vi har några bekanta som pluggat där som tipsat oss om några ställen som var riktigt bra. Så summa summarum var det en riktigt fin helg med gänget, bra hotellvistelse och imponerande fin stad.

This entry was posted in Hotell, Resor med Spa and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *